Skip to content

Spreekuur

Spreekuur

Huisartsenpraktijk De Pastorie werkt met een spreekuur op afspraak.

U kunt telefonisch een afspraak maken met de assistente van maandag- t/m vrijdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur voor dezelfde dag of een dag later.

Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Voor vragen/advies, dient u voor 10.00 uur te bellen. Belt u later, is het overleg al geweest en kan het zijn dat u het antwoord de dag erna krijgt.

Voor een afspraak voor het spreekuur wordt 10 minuten gereserveerd. Indien u meer tijd nodig heeft (bijv. voor meerdere klachten of een gesprek), meldt dit dan aan de assistente.

Wij verzoeken u vriendelijk 5 minuten voor aanvang van uw afspraak zich te melden bij de assistente.

Telefonisch spreekuur
Voor korte vragen, adviezen of uitslagen kunt u de assistente tussen 8.00 en 12.00 uur bellen. Soms is er eerst overleg met de huisarts nodig. U kunt dan gevraagd worden op een later tijdstip terug te bellen of dat u wordt teruggebeld door de assistente of huisarts.

Bloedprikken
Binnen de muren van De Pastorie kan er op de meeste ochtenden bloed geprikt worden door al onze assistenten. Dit kan enkel en alleen op afspraak. Neem hier toe contact op met onze assistenten; zij kunnen zien waar de mogelijkheden zijn in de agenda.

Wratten spreekuur
In de praktijk is altijd stikstof aanwezig voor het aanstippen van wratten. U dient wel met de assistente een afspraak hiervoor te maken.

Assistenten
De assistenten hebben diverse medisch inhoudelijke taken. Om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken, verzoeken wij u voor alle handelingen (bijv. bloeddruk meten, oren uitspuiten, injecties zetten etc) een afspraak te maken op maandag t/m vrijdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur.

Spoedgevallen

077 - 466 22 85

Toets Optie 1
Overdag van 08.00 - 17.00 uur

0495 - 677 677

Huisartsenpost Weert
's Avonds en in het weekend

Openingstijden

Maandag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Dinsdag

08.00 - 12.00 uur

Woensdag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Donderdag

08.00 - 12.00 uur

Vrijdag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Herhaalrecept

Bloedprikken

U kunt enkel op afspraak bloed laten prikken in onze praktijk. Neem dus eerst contact op de assistente.

Wij verzoeken u voor het opvragen van uitslagen te bellen tussen 09.00 uur en 12.00 uur op maandag tot en met vrijdag.

Reisvaccinatie

Voor veel ‘verre’ vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij zoeken graag voor u uit wat voor uw vakantie- bestemming aangeraden wordt volgens de landelijke richtlijnen. Een verstandige voorbereiding begint tenminste 4 tot 6 weken voor aanvang van uw vakantie.

Bij afwezigheid

Bij afwezigheid van de huisarts tijdens kantooruren, zoals nascholing of nachtdienst, wordt de praktijk waargenomen door:

Dr. Habets

077 - 466 14 36

Dr. Elens

077 - 466 36 36

Spreekuur

U kunt telefonisch een afspraak maken met de assistente van maandag- t/m vrijdag- ochtend van 08.00 tot 12.00 uur voor dezelfde dag of een dag later. Ook voor korte vragen, adviezen of uitslagen kunt u de assistente bellen. Soms is er eerst overleg met de huisarts nodig. 

Klachtenregeling

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de zorg die u ontvangt. Alle medewerkers doen hun best om u de best mogelijke zorg te bieden. Wij stellen het op prijs als u ons op de hoogte brengt van uw klacht. Hierdoor stelt u ons in staat onze zorgverlening te blijven verbeteren.

Maak kennis met uw huisarts

Dr. Philip Wout

Mijn naam is Philip Wout is vanaf 1998 als huisarts werkzaam in Noord Brabant en sinds 2002 in Neerkant en Meijel. Een echt dorpsdokter in de Peel.

Verder ben ik als medisch adviseur verbonden aan de Wensambulance Brabant en werk ik als arts-vrijwilliger voor een grote bedevaart organisatie in Maastricht 

Daarnaast ben ik met veel plezier als huisartsenopleider aan de Universiteit van Maastricht verbonden.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op