Skip to content

Reizigersvaccinatie

Reizigersvaccinatie

Voor veel ‘verre’ vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij zoeken graag voor u uit wat voor uw vakantiebestemming aangeraden wordt volgens de landelijke richtlijnen. Een verstandige  voorbereiding begint tenminste 4 tot 6 weken voor aanvang van uw vakantie.

Intake

Gezondheidsrisico’s verschillen per regio, per seizoen en per patiënt, daarom vragen we u om zo volledig mogelijk het intakeformulier in te vullen en daarnaast een kopie van uw reisbeschrijving en/of routekaartje toe te voegen. Indien u in het bezit bent van een vaccinatiepaspoort (geel boekje), voeg dit dan ook toe. Op basis van deze informatie wordt samen met de arts bekeken welke risico’s u loopt.

Persoonlijk advies

Zodra wij uw persoonlijke reizigersadvies samengesteld hebben, maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie. Op verzoek kunt u een vaccinatiepaspoort krijgen, daarin kunnen alle vaccinaties vermeld worden. In sommige landen is dit verplicht.

In de praktijk is dr. Wout gediplomeerd reizigersgeneeskundige en aangesloten bij het LCR. Tevens is de dokter gecertificeerd voor het zetten van gele koorts vaccinaties.

Assistente Maike Keunen zal de intake doen en geeft het advies na overleg met dr. Wout.

Kosten/vergoeding

Reizigersadvies individu:            € 20,00
Reizigersadvies gezin (Bij een reisadvies naar dezelfde bestemming): 
Ouders/verzorgers:                    € 20,00     
Overige gezinsleden                    € 10,00          

Vaccinatiepaspoort:                    € 3,50

Dit is incl. het samenstellen van het reizigersadvies, voorlichting, de recepten en het toedienen van eventueel benodigde vaccinaties. Het genoemde bedrag is excl. eventuele vaccins of medicijnen, deze moet u bij de apotheek apart afrekenen.

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. Meestal worden reizigersadviezen en bijbehorende vaccinaties wel (deels) vergoed in het aanvullend pakket, dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. U dient het advies contant af te rekenen in de praktijk, u ontvangt van ons een nota om bij uw zorgverzekeraar in te dienen.

Spoedgevallen

077 - 466 22 85

Toets Optie 1
Overdag van 08.00 - 17.00 uur

0495 - 677 677

Huisartsenpost Weert
's Avonds en in het weekend

Openingstijden

Maandag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Dinsdag

08.00 - 12.00 uur

Woensdag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Donderdag

08.00 - 12.00 uur

Vrijdag

08.00 - 12.00 uur
13.30 - 17.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Herhaalrecept

Bloedprikken

U kunt enkel op afspraak bloed laten prikken in onze praktijk. Neem dus eerst contact op de assistente.

Wij verzoeken u voor het opvragen van uitslagen te bellen tussen 09.00 uur en 12.00 uur op maandag tot en met vrijdag.

Reisvaccinatie

Voor veel ‘verre’ vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij zoeken graag voor u uit wat voor uw vakantie- bestemming aangeraden wordt volgens de landelijke richtlijnen. Een verstandige voorbereiding begint tenminste 4 tot 6 weken voor aanvang van uw vakantie.

Bij afwezigheid

Bij afwezigheid van de huisarts tijdens kantooruren, zoals nascholing of nachtdienst, wordt de praktijk waargenomen door:

Dr. Habets

077 - 466 14 36

Dr. Elens

077 - 466 36 36

Spreekuur

U kunt telefonisch een afspraak maken met de assistente van maandag- t/m vrijdag- ochtend van 08.00 tot 12.00 uur voor dezelfde dag of een dag later. Ook voor korte vragen, adviezen of uitslagen kunt u de assistente bellen. Soms is er eerst overleg met de huisarts nodig. 

Klachtenregeling

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de zorg die u ontvangt. Alle medewerkers doen hun best om u de best mogelijke zorg te bieden. Wij stellen het op prijs als u ons op de hoogte brengt van uw klacht. Hierdoor stelt u ons in staat onze zorgverlening te blijven verbeteren.

Maak kennis met uw huisarts

Dr. Philip Wout

Mijn naam is Philip Wout is vanaf 1998 als huisarts werkzaam in Noord Brabant en sinds 2002 in Neerkant en Meijel. Een echt dorpsdokter in de Peel.

Verder ben ik als medisch adviseur verbonden aan de Wensambulance Brabant en werk ik als arts-vrijwilliger voor een grote bedevaart organisatie in Maastricht 

Daarnaast ben ik met veel plezier als huisartsenopleider aan de Universiteit van Maastricht verbonden.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op